groepen
nieuws
agenda

Nieuws uit de groep

Het sprookjesbal

Op dinsdag 10 oktober hebben we de kinderboekenweek feestelijk afgesloten met een waar sprookjesbal/boekenbal. Wat waren de kinderen mooi verkleed en wat was het een feest! Dansen, zingen en griezelen…

Deze diashow vereist JavaScript.

 Gymmen op de donderdagochtend bij meester Ruben.

Deze diashow vereist JavaScript.

Zomaar wat leuke foto’s.

Deze diashow vereist JavaScript.

Appelmoes met suiker en kameel

Sneeuwwitje werd met een appel vergiftigd door de heks. Hoe kwam de heks aan deze mooie rode appel? In een winkel gekocht of uit een boom geplukt? Hoe groeien appels en welke kleuren en soorten appels zijn er? Hoe laat je een appel glimmen? Wat kun je van appels maken?

Vrijdagochtend stond in het teken van de appel. Met z’n allen hebben we appelmoes gemaakt en natuurlijk geproefd. Gelukkig deed de juf er geen kameel in maar kaneel! 🙂

Deze diashow vereist JavaScript.

Thema sprookjes

Draken, ridders, kabouters, prinsessen, de kinderen zijn er dol op!!!  Onze spelhoek is veranderd in een kasteel, met de daarbij behorende verkleedkleren. Zo huppelt er nu regelmatig een draak door de klas, gelukkig spuwt hij geen vuur.!!! In de bouwhoek worden de mooiste kastelen gebouwd en bij de kleine blokjes komen onze kleine architecten tot ontplooiing. Op het raam hangt een grote groene vuurspuwende draak, en door het gehele lokaal hangen er geknutselde heksen.  We stempelen woordjes bij afbeeldingen van ridders en prinsessen en verven een toren waarin Rapunzel woont.  De juf leest veel leuke sprookjes voor en daarbij worden door de kinderen de namen van de hoofdrolspelers wel eens verkeerd uitgesproken. Zo werd Repelsteeltje, Rimpelsteeltje genoemd.

Op vrijdagmiddag beleven de kinderen veel plezier tijdens het sprookjes “fijne motoriek” spelcircuit . Ze sjoelen, weven de lange haren van Rapunzel, stempelen, werpen pittenzakjes en oefenen in het schrijfschrift en tekenen de mooiste kastelen.

 

Deze diashow vereist JavaScript.

Deze diashow vereist JavaScript.

De eerste schoolweek.

Een nieuw schooljaar, een ander lokaal en nieuwe juffen.

Het is even wennen, maar ook wel weer erg leuk om samen nieuwe dingen te ontdekken.

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

 

 

Bewaren

Contact

De Westhoek
Dr. Jan Schoutenlaan 36
3145 SZ Maassluis

T. 010 - 591 48 70
E. westhoek@wijzer.nu