groepen
nieuws
agenda

Huiswerk

groep 5

Huiswerk

Dinsdag 12 juni toets Verkeer boekje 7. De leerlingen krijgen de verkeerskrant mee om te leren.


Dinsdag 30 mei: toets topografie, thema 5. De leerlingen krijgen een ingevulde kaart, een oefenkaart en de vragen bij de topografie mee naar huis om te leren.


Dinsdag 23 mei: toets verkeer, verkeerskrant 6. De leerlingen krijgen de verkeerskrant mee om te leren.


22 mei starten de spreekbeurten. Deze vinden plaats in tweetallen, met een onderwerp naar eigen keuze. De leerlingen kiezen zelf hun duo en de datum van de spreekbeurt. Zij krijgen, zodra zij dit gedaan hebben, een blad mee naar huis met daarop de aandachtspunten.


Dinsdag 16 mei: toets natuur, thema 5. De leerlingen krijgen een samenvatting met de begrippen en het werkboekje mee naar huis om te leren.


Dinsdag 11 april: toets geschiedenis, thema 5. De leerlingen krijgen een samenvatting met de begrippen en het werkboekje mee naar huis om te leren.


Woensdag 5 april: toets verkeer, verkeerskrant 5. De leerlingen krijgen de verkeerskrant en een oefenblad mee naar huis om te leren.


Woensdag 29 maart: toets Meander thema 4. De leerlingen hebben de samenvatting, de begrippen en een kaartje mee naar huis gekregen om te oefenen.  Een paar dagen voor deze toets maken de leerlingen nog een oefentoets. Ook deze krijgen ze mee naar huis om verder mee te oefenen.


Donderdag 23 maart: toets topografie, thema 4. De leerlingen krijgen een oefenblad en de antwoorden van les 3 mee naar huis om te leren. Niet alleen het kunnen benoemen en aanwijzen van de provincies en de hoofdsteden is belangrijk, maar ook de vragen die hierover gesteld kunnen worden.


Dinsdag 14 maart: toets natuur, thema 4. De leerlingen krijgen een samenvatting met de begrippen en het werkboekje mee naar huis om te leren.


Donderdag 23 februari: toets geschiedenis, thema 4. De leerlingen hebben een samenvatting met de begrippen en het werkboekje mee naar huis gekregen om te leren. Vooral belangrijk is de vraagstelling en de toepassing van de leerstof.


Dinsdag 14 februari: toets verkeer, krant 4. De leerlingen hebben verkeerskrant nummer 4 mee naar huis gekregen om te leren. Vooral belangrijk is de vraagstelling en de toepassing van de leerstof.


Dinsdag 7 februari: toets aardrijkskunde thema 3; Waterland. De leerlingen hebben een samenvatting met begrippen en het werkboekje mee naar huis gekregen om te leren. De oefentoets is op vrijdag 3 februari.


Dinsdag 24 januari: toets topografie. De leerlingen krijgen een oefenkaart en de antwoorden van les 3 mee naar huis om te leren. De leerlingen moeten naast het weten van de ligging van de wateren van Nederland ook vragen kunnen beantwoorden (bijv. Hoe kan ik vanuit Amsterdam naar Rotterdam varen?). Indien hier nog vragen over zijn, loop dan gerust even langs.


Dinsdag 17 januari: toets natuur en techniek thema 3; voeding en je lichaamDe leerlingen hebben een samenvatting met begrippen en het werkboekje mee naar huis gekregen om te leren. De oefentoets is op vrijdag 13 januari.


Dinsdag 20 december: Toets verkeer                                                                Boekje 3: Door de bocht.


Vrijdag 9 december: Brandaan toets van thema 3; “Leven als een ridder”.

Met het werkboekje en de samenvatting/begrippen (die de kinderen 1 of 2 december mee naar huis nemen) kunnen de kinderen thuis verder leren voor deze toets.

Woensdag 7 december oefenen we nog voor deze toets, door de oefentoets te maken.


Vrijdag 25 november: Meander toets van thema 2; “Om ons heen”.

Met het werkboekje en de samenvatting/begrippen (die afgelopen donderdag al meegegeven zijn) kunnen de kinderen thuis verder leren voor deze toets.

Woensdag 23 november oefenen we nog voor deze toets, door de oefentoets te maken.


Maandag 31 oktober: Brandaan toets van eenheid 2; de Romeinen.

Vrijdag (28 oktober) hebben we de oefentoets gehad. De leerlingen krijgen deze mee naar huis. Met het werkboekje en de samenvatting/begrippen (die afgelopen maandag al meegegeven zijn) kunnen de kinderen thuis verder leren voor deze toets.


Vrijdag 14 oktober: dictee B van eenheid 2. De leerlingen hebben indien nodig oefenmateriaal spelling meegekregen in de categorieën die zij nog niet beheersen. Er kan thuis in dicteevorm geoefend worden met de woorden op de spellingkaarten.


De eerste toets van aardrijkskunde (Meander). Leren voor de oefentoets van dinsdag 11 oktober en de toets van donderdag 13 oktober:

  1. Samenvatting
  2. Begrippen
  3. Werkboekje

En dan nu verder met het leren van Naut (natuur en techniek):

  • Samenvatting
  • Begrippen
  • Werkboekje

Hiervan  krijgen we op woensdag 21 september eerst een oefentoets en op vrijdag 23 september de echte toets.


Ons eerste huiswerk van dit schooljaar:

Leren  Brandaan (geschiedenis):

  • Samenvatting
  • Begrippen
  • Werkboekje

Hierover krijgen we op woensdag 7 september eerst een oefentoets en op vrijdag 9 september de echte toets.

Contact

De Westhoek
Dr. Jan Schoutenlaan 36
3145 SZ Maassluis

T. 010 - 591 48 70
E. westhoek@wijzer.nu