groepen
nieuws
agenda

Nieuws uit de groep


voorleesboek september / oktober

In het boek De redding van de zwevende oma zitten we midden in de lotgevallen van een gezin in Limburg. De familie Maassen bestaat uit kleuter Nina (4), Joost (8), Eefie (11), de puber Pepijn (14) en vader en moeder Maassen. Gelukkig woont oma boven in het hotel, want als de ouders het te druk hebben om op de kinderen te letten, doet oma dat wel. In dit boek zit oma trouwens met een groot probleem:

Soms is het fijn om in een hotel te wonen. Maar soms is het niet zo leuk, want je ouders hebben vaak geen tijd voor je. Dan moet je jezelf maar zien te vermaken. En daar is de bende érg goed in.
Eefie en kleine Nina zijn door het dolle heen: volgens een roddelblad is de bekende popster Izabel de Groot ondergedoken in De Korenwolf. Ze zou zwaar in de put zitten. De ouders van Eefie en Nina zeggen dat het allemaal grote onzin is. Toch gaan Eefie, Nina en Joost op onderzoek uit. Gek genoeg bemoeit grote broer Pepijn zich er helemaal niet mee en dát terwijl zijn kamer vol posters van Izabel hangt! Maar de kinderen vergeten Izabel bijna als ze horen dat oma weggaat uit het hotel omdat ze het traplopen te lastig vindt worden. Ze verzinnen van alles om haar te laten blijven en uiteindelijk bedenkt de bende een oplossing.

Dit boek komt uit een serie van tien boeken onder de naam: De bende van de Korenwolf. In middels zijn er tien verschillende delen verschenen. Alle delen zijn geïllustreerd met grappige tekeningen van Annet Schaap. Auteur van de boeken: Jacques Vriens.


muziekles met juffrouw Cindy

Wat is er leuker dan zelf een muziekinstrument te spelen? Om daar achter te komen, kwam juffrouw Cindy van Music4Fun twee muzieklessen geven in groep 5a. De eerste les, op maandag 4 september, stond het slagwerk centraal. In de tweede les, op 11 september, stonden de blaasinstrumenten in de spotlights. In beide lessen mochten kinderen zelf een instrument bespelen. Van de tweede les maakte meester Gerard wat opnamen.

Welke blaasinstrumenten zijn er zoal? Een greep:

een dwarsfluit


een klarinet


een saxofoon


een trompet


een trombone

Hoe knap sommige jonge mensen en kinderen kunnen spelen, liet juffrouw Cindy zien op het digibord met een paar prachtige filmpjes:

En toen kwamen natuurlijk de kinderen zelf aan de beurt. Elk kind kon een of twee muziekinstrumenten uitproberen.De kinderen kunnen zelf tien gratis muzieklessen volgen met het bespelen van een van de bovenstaande instrumenten. Daarvoor kregen ze een brief met antwoordstrook mee. Deze informatie is ook te lezen op: http://www.music4fun-maassluis.nl/.


voorleesboek augustus

Als aanloop naar de Kinderboekenweek sluipen er een aantal griezelige verhalen groep 5a binnen. Die komen uit Het grote Cornelia Funke verhalenboek. Losse verhalen die soms belachelijk, soms raar en ……. soms ook erg griezelig zijn!

Dit boek staat vol grappige, spannende en griezelig goede verhalen vol ridders, monsters en vuurspuwende draken. Maar ook over lettervreters, duinzwijntjes, honden en katten. Lees over de uitvinder die goud wil maken, maar per ongeluk een puddingmonster schept. Of over de schoolmeester die bij slecht weer verandert in een enorm groen beest – tot groot plezier van zijn leerlingen. En over de gruwelijke Gargobatz, die zomaar een bus met schoolkinderen opslokt. Dat loopt (gelukkig!) heel anders af dan hij had verwacht……

Cornelia Funke schreef veel leuke boeken voor kinderen. Zoals De Wilde Kippenclub en Twee wilde kleine heksen.

    

Contact

De Westhoek
Dr. Jan Schoutenlaan 36
3145 SZ Maassluis

T. 010 - 591 48 70
E. westhoek@wijzer.nu