groepen
nieuws
agenda

Het schoolkamp

Vanaf maandag 23/10 elke avond een update over het schoolkamp. Vanaf ongeveer 19.00 uur hier te vinden!

 

In Oostvoornia zijn grote problemen. Wij zijn de kinderen die uitgekozen zijn om te helpen de problemen op te lossen. Dat kunnen wij zeker! Onze eerste grote opdracht is het verkrijgen van de landkaart van Oostvoornia. Helaas is door de Grote Verschuiving ook deze in delen gescheurd. Elke week vinden we een nieuw deel, maar dan staan we alweer voor het volgende probleem. De delen zijn namelijk helemaal leeg! Daar hebben wij ondertussen een oplossing voor!

Rockanië in het Noorden

In het Noorden, van de Hoge bergen, tot ver daar vandaan, waakt de Dappere Draak Dinadan over het gebied dat bekend staat als Rockanië. Dit uitgerekte en rotsachtige gebied heeft op het eerste gezicht weinig bieden, maar wie wat beter kijkt ziet interessante rotsformaties en ingangen van de mijnen. De mijnen van Gunvor.  Hier werken de trollen en dwergen om de mooiste materialen te vinden, zoals diamanten en andere edelstenen.

De mijnen van Gunvor in Rockanië.

 

De Mare-Zee in het Oosten

Ten oosten van Medina loopt een drukke weg over een lange IJzeren brug. Deze Brug is gesmeed door de beste smeden van Medina, van de ijzererts dat gevonden is in de mijnen van Gunvor. Aan het einde van deze Brug kom je bij de belangrijkste haven van Oostvoornia. De haven Porto ligt aan de Mare-Zee, een zee die twee gezichten heeft. Het is dankzij de visserij een belangrijke voedselbron maar er gaan ook wilde zeemansverhalen over Zeemonsters en vreselijke stormen. Gelukkig is de behoedster van dit gebied de prachtige zeemeermin Alana. Zij is een dochter van Triton en zij kan met haar speciale kracht met alle zeedieren communiceren.

De Marezee.

 

Zuurland in het Zuiden

Als je vanuit Medina naar het Zuiden gaat, kom je door de uitgestrekte landerijen van Zuurland. Hier groeien vele gewassen aan bomen, struiken en in de grond. Dit alles zorgt ervoor dat de inwoners van heel Oostvoornia genoeg eten hebben. Hoe verder je gaat, hoe leger het landschap wordt. Vanuit het niets rijst dan opeens een vreemd bouwwerk op. Het is het grote observatorium van de wijze magiër Mordred. Vanuit dit observatorium ‘Zodiac’ bestudeert Mordred de sterren en probeert de toekomst te voorspellen van alle Oostvoorniërs.

De landerijen van Zuurland

 

Het Schermerwoud in het Oosten

Als je naar het Westen gaat, kom je als eerste bij het Spiegelmeer. Dit wateroppervlakte is volledig glad en het water is zo helder dat je de bodem aan de randen van dit meer kan zien. Aan de overkant van dit meer begint het Schemerwoud. Aan de rand van dit bos zijn vaak nimfen, faunen en elfen te vinden. De beschermvrouwe van deze streek is de elfenkoningin Eriënne. Zij heeft grote kennis va de natuur en er wordt verteld dat zij zelf helende krachten bezit.

 

De bossen van het Schemerwoud.

 

Medina, centraal gelegen in Oostvoornia

In het midden van Oostvoornia ligt de hoofdstad Medina. In deze stad, aan de voet van de Bronzen berg, staan vele huisjes, met bruine daakjes en vele kleuren deuren en ramen. Tussen de huizen kronkelen smalle straatjes afgewisseld met kleine pleintjes. In het midden van de stad ligt het centrale plein. Ridder Reginald de Rechtvaardige is hier vaak te vinden. Hij is één van de beschermers van het prachtige Koninkrijk Oostvoornia die door koning Leonard aangesteld. Veel inwoners komen naar hem toe wanneer ze een probleem hebben en er niet zelf uitkomen.

 

Contact

De Westhoek
Dr. Jan Schoutenlaan 36
3145 SZ Maassluis

T. 010 - 591 48 70
E. westhoek@wijzer.nu