groepen
nieuws
agenda

Dinsdag 24/10

Beste ouders en anderen

Zoals ik gisteren schreef hebben we een spreuk uitgesproken om twee delen van het land weer aan elkaar vast te maken.

Nadat we vanmorgen lekker wakker zijn geworden door ochtendgymnastiek van de meester, kregen we te horen dat vannacht inderdaad de twee eerste delen aan elkaar vast zijn gemaakt. We moeten vandaag voorzichtig en zuinig zijn, want elk groepje heeft een ei gekregen die aan het eind van de dag nog heel moet zijn. Als dat lukt krijgen we de volgende spreuk.

Toen dit verteld werd, waren er ook nog echte Oostvoorniërs bij. Er was een heks, die vriendelijk is en daarom niet meer bij haar vriendinnen mag horen, want zo hoort een heks niet te zijn. Ook is er een hele nette fee, die erg let op hoe je de tafel dekt. De jager die er ook bij is, is een beetje vreemd. Hij is af en toe niet te vinden en komt dan terug met een slechte smoes, heel raar! Dan is er nog een nar die vroeger een raadsheer was. Hij kent leuke moppen, maar kan ook erg serieus zijn. De laatste is een schildknaap. Hij wil later een echte ridder worden maar moet daarvoor nog veel leren. Oh en hij stottert echt heel erg!

Vandaag zijn we op pad gegaan. In de richting van de havens gingen we fietsen en daar lag een boot voor ons klaar. Toen zijn we een heel stuk door de havens gevaren, we hebben heel veel gezien! Dit is onderdeel van de futureland-tour en daarna hebben we nog op deze tweede Maasvlakte een speurtocht gedaan.

Toen we weer terug bij ons kamphuis waren, was het alweer tijd om te eten. Vervolgens corvee en logboek schrijven. Er was vandaag genoeg inspiratie! Bij zonsondergang natuurlijk weer de spreuk uitgesproken en nu maar hopen dat het vannacht werkt. Het belooft een onrustige nacht te worden in (en rond) het Samuel Naardenhuis…

Heftige groeten,

Juf Carmen, Meester Mark en Meester Michael

Contact

De Westhoek
Dr. Jan Schoutenlaan 36
3145 SZ Maassluis

T. 010 - 591 48 70
E. westhoek@wijzer.nu