groepen
nieuws
agenda

Donderdag 26/10

Beste ouders, familieleden, collega’s en anderen

Wel 20 verschillende sprookjesfiguren liepen er gisteravond in het bos rond. Veel andere meesters en juffen waren samen met leden van de OR naar Oostvoornia afgereisd om ons gedag te zeggen. Zij deden mee met ons DierenGeluidenSpel en zo zaten er dus opeens figuren als de 7 geitjes, holle bolle Gijs, Roodkapje, Hans en Grietje, grootmoeder en nog vele anderen in het bos. Toen alle figuren opgespoord waren hebben we in het kamphuis nog een spel Weerwolven van Wakkerdam gedaan. Dit hadden we op de laatste middag voor de herfstvakantie al geoefend en het is een erg leuk en spannend spel.

Vanmorgen natuurlijk weer begonnen met ochtendgymnastiek en hebben we een nieuwe opdracht gekregen. Gisteren kon ik daar niets over zeggen want elk groepje had een geheime opdracht gekregen. Zo moesten er kinderen met twee verschillende sokken lopen, een getekend horloge op hun pols hebben, iedereen een compliment geven en alle linkerschoenen verzamelen.

Vandaag kregen we weer een gezamenlijke opdracht. We gingen namelijk in de middag naar Brielle en daar moesten we Riddertje spelen met onbekende mensen, dit heeft voor hele grappige effecten gezorgd.

Maar eerst de ochtend. Meester Marc van E25 heeft vanmorgen voor een echte Stormbaan bij ons kamphuis gezorgd! U begrijpt natuurlijk wel dat de kinderen daar niet weg te krijgen waren. Een privéstormbaan, wie heeft dat? Niemand toch? Verder hebben we in het water naar allemaal kriebelbeestjes gezocht.

Toen dus naar Brielle gefietst. Er waren daar twee speurtochten. De eerste ging vooral door het centrum van Brielle en de tweede over de verdedigingswerken. Hierbij moesten we een route van een plattegrond volgen en onderweg ook nog foto’s zoeken. Hierdoor moesten we echt heel goed opletten, want je loopt zo een foto voorbij en dan klopt je antwoord niet meer. Deze hele middag zijn we in thema rondgelopen en er waren veel mensen die ons raar aankeken, maar wij hadden veel plezier, dus het maakte ons toch niet uit!

Vanavond hebben we de laatste spreuk uitgesproken met de hoop dat ook het laatste stuk van Oostvoornia aangesloten raakt. Zodadelijk is het tijd voor de Bonte Avond. Iedereen heeft iets voorbereid en aan het einde hebben zelfs de meesters en juffen een optreden! Vervolgens disco en daarna is het tijd om de laatste nacht in Oostvoornia door te brengen.

Morgen is het alweer tijd om terug te gaan, maar meer daarover leest u morgen weer.

Jodelende groeten

Juf Carmen, Juf Joke, Juf Marloes, Meester Mark, Meester Maarten en Meester Michael

Contact

De Westhoek
Dr. Jan Schoutenlaan 36
3145 SZ Maassluis

T. 010 - 591 48 70
E. westhoek@wijzer.nu