groepen
nieuws
agenda

Maandag 23/10

Beste ouders.

Zoals jullie weten zijn wij vanmorgen vertrokken richting ‘Oostvoornia’. In de afgelopen weken hebben wij kennis gemaakt met de belangrijkste personen uit dit koninkrijk. De delen van dit eens zo prachtige land zijn uit elkaar gevallen en overal hangt een dikke paarse mist. Wij zullen de eersten zijn die daar aan land gaan komen, want we hebben de landkaart gerepareerd en een grote poort gemaakt.

Vanmorgen kregen we bericht van de zeemeermin Alana. Zij is één van de beschermers van Oostvoornia. Zij wenste ons veel succes met de oversteek en gaf ons een opdracht mee. Wij moesten het aantal hartslagen tellen dat wij niet op het land waren. Samen kwamen we erachter dat zij de tellen die wij op de pont en op bruggen zijn wilt weten.

Aangekomen bij ons kamphuis hebben we eerst een rondje gemaakt door het huis en de directe omgeving, zodat iedereen weet waar we wel en niet mogen komen. Daarna hebben we het eerste spel gedaan. Het Zweeds Renspel. Hierbij moet je een vraag zoeken (en er hangen er heel veel) en dan terugrennen naar de meesters en juffen om daar het antwoord te zeggen.

Ook hebben we heel veel spelletjes samen gedaan met de Sprookjesachtige Spelmiddag. Steekspel, appelhappen, kruisboogschieten en nog veel meer. We zijn hier nog maar net en hebben nu al veel verschillende spellen gedaan!

Na al dat geren hadden we enorme honger en het kwam goed uit dat we ook gingen eten. Het eten was erg lekker! Elke dag na het eten is er corvee en schrijven we iets in ons logboek. Hierdoor kunnen we later teruglezen wat we allemaal hebben gedaan.

We hebben na het eten, rond zonsondergang (het magische uur), contact gezocht met Alana. We hebben een spreuk gekregen die vannacht twee delen van het koninkrijk Oostvoornia weer aan elkaar moet voegen. Hierbij hebben we hulp gekregen van andere Oostvoorniërs, maar daar vertel ik morgen meer over, want de film en de pyjama-wedstrijd beginnen zo en ik moet me nog omkleden. Ik weet zeker dat ik van meester Maarten win!

Narrige Groeten, Meester Mark en Meester Michael

Contact

De Westhoek
Dr. Jan Schoutenlaan 36
3145 SZ Maassluis

T. 010 - 591 48 70
E. westhoek@wijzer.nu