groepen
nieuws
agenda

Nieuws uit de groep

Brandweer club 112 op 21 juni 2017

Op woensdagochtend, 21 juni,  zijn we naar het 112 huis in de brandweerkazerne in Schiedam geweest. In Schiedam hebben ze een brandweerkazerne, waarin een huis is gebouwd. De leerlingen hebben in het huis verschillende handelingen mogen ervaren. Dit ging van het blussen van ‘een brand’ tot het voorkomen van een brand. De leerlingen hebben ervaren dat brand niet altijd geblust wordt met water.  We hebben een gezellige ochtend gehad!

 

 Classic Express van 13 juni 2017

Op dinsdagmiddag 13 juni zijn we met de klas naar de Classic Express geweest van het Prinses Christina Concours. Na eerst een ontzettend indrukwekkend optreden van 3 dames van de Epress, sloten we de middag af met workshops.

 

Gastles over familieleden van de Tweede Wereldoorlog 16 mei

Op dinsdag 16 mei heeft Deborah Lens ons een bezoek gebracht. Zij heeft de oorlog ‘meegemaakt’ door alle verhalen van haar opa, oma, vader, moeder, oom en tante. Door deze verhalen op theatrale wijze te brengen, konden de leerlingen zich inleven hoe het ten tijde van de oorlog was en welke afwegingen deze mensen moesten maken… Moest ik mensen verraden? Of juist beschermen met gevaar voor eigen leven? De kinderen kunnen jullie daar nu meer over vertellen.

Veteraan in de klas

Op dinsdag 9 mei heeft onze klas bezoek gekregen van een oorlogsveteraan. Rob van Beek is in 1992 uitgezonden naar Libanon voor een vredesmissie. Tijdens de gastles heeft hij ons van alles verteld en laten zien. DE mooie, duidelijke en soms confronterende powerpoint die hij had gemaakt, zorgde voor een goede inkijk in het leven van een militair.

Rob stelt zich voor

De leerlingen volgen de verhalen aandachtig

groepsfoto mag natuurlijk niet ontbreken!

Paasfeest op school

Defne: Op donderdag 13-4-2017 hadden we in de klas een ontbijtje met brood, beschuit en Mattsers en we hadden melk als drinken.

Tessera: Toen we in de klas kwamen, gingen we een filmpje kijken over waarom we Pasen vieren. Tijdens het eten hadden we eitje tik. Ik ging tegen Defne en had gelijk verloren. Toen we eitje tik hadden gedaan, had Defne van onze groep gewonnen. 

Evi: Toen ze (Defne) tegen de andere groepen moest, viel ze bij de eerste ronde af. Na eitje tik moesten de vossen zichzelf laten zien op het podium. Toen gingen ze verstoppen. De groepen 2 gingen de vossen in kleine groepjes zoeken. De vossen mochten aan het einde een ijsje.

Bas: Het vos zijn was heel gezellig!

Tessera: Het was super leuk!

Feestje! Baby shower juf Melissa

Merel: Op 31 maart was het afscheid van juf Melissa, want juf Melissa krijgt een baby. Zenno: We zaten in de kring en toen moesten ik en Defne de juf ophalen in juf Joke’s kantoor. Toen liepen we onder de handenpoort (gemaakt door de rest van de klas) naar groep 2.  Evi: Zij (groep 2) gingen een liedje zingen over een dikke buik en over kikkers. 

Emily: Ik was presentatrice samen met Marcello. We hadden 6 verschillende acts.                                                                                                                   Donna: Als eerste kwam ‘De Familie Vinger’, met Tessera, Fabian, Defne, Evi en Salima.  

Tussendoor zorgden Damian en Bas voor moppen.

Nicole: Na de moppen kregen we een optreden van ‘de stoere band’. Dat waren Berat, Julian, Pawel, Youssef en Ouadie.

De juf deed tussendoor ook nog proefjes.                                                   Ravenna: Juf Melissa moet een luier bij de pop om doen. Na een dansje moest ze ook melk maken met poeder en daarna zei iedereen drinken, drinken, drinken. Toen zei juf Melissa: “Maar jongens ik moet toch geen fles leren drinken, maar ik moet het leren geven. Dus wie wil het proeven?” Toen werd Defne uitgekozen.

Tessera: Toen gingen Macy, Ravenna, Donna en Nicole dansen op het nummer Baby van Justin Bieber.

Kevin: Daarna moest ik met een groepje, dat was Baby Shark.             Defne: Daarin speelden Emily, Marcello, Kevin, Merel en Zenno

Tessera: We hebben juf Melissa allemaal cadeautjes gegeven en ze heeft ons drop gegeven. Het was super leuk!                                                   Berat: Het was een gezellige middag.                                                           Damian: Ik vond het een geslaagde middag

Gastles fotoliegen 17-03-2017

Is het altijd waar wat je op een foto ziet?

 

Gastles Nederlandse Spoorwegen: 9-02-2017

Salima: Er kwamen twee mannen ( machinisten) in de klas . Ze heten Jeffrey en Eugen. Ze gingen vertellen over de treinen en over de Spoorwegen. Wat er allemaal kan gebeuren als je niet goed uitkijkt als je het spoor oversteekt. We hebben naar twee filmpjes gekeken. De eerste was hoe een trein werkt en hoe je machinist kunt worden. De tweede film heette KNALROOD.

Damian: Een meisje, een jongen en een zusje. Het meisje wil naar een feest  maar ze moet eerst haar zusje  wegbrengen. Ze leent een brommer van een jongen en gaat op weg. Maar het gaat mis. Ze wordt aangereden op de spoorwegovergang. Er komt een enorme explosie. Dat is het einde van de film.

 

Gastles van het GOM- Leven met een beperking.  20-01-2017

Vandaag kwamen er mensen in de school.Ze gingen vertellen over hun leven met een beperking. We weten nu hoe je in braille je naam schrijft, hoe lastig het is als je je handen niet goed kunt bewegen (kaartspel met wanten aan), hlastig het is als je niet goed kunt kijken( bril met dikke glazen) .We gingen ook rijden in een rolstoel en met een blinddoek voor onze ogen liepen we met een blindenstok.

Kevin: Sommige dingen vond ik erg moeilijk. Maar uiteindelijk heb ik toch alles gedaan. Het was leuk.

Merel: Ook moesten we allerlei kleine opdrachtjes doen. Ruiken in kleine potjes en met een bril op        € 3,55 uit een portemonnee pakken. Ook moesten we met een grijpstok een toren bouwen. Ik vond het een erg leuke ochtend.

Maandag 5 december 2016 – Sinterklaasviering in groep 8

We hebben een heel gezellige ochtend gehad met prachtige surprises en gedichten!

Deze diashow vereist JavaScript.

————————————————————————————————————————————————————

Woensdag 30 november 2016: Gastles Sarah’s Wereld.Met dank aan meneer van der Drift.

img_20161130_111630                      img_20161130_1116531

Fabian:

Toen een meneer in de klas was begonnen, stelde hij zich voor hoelang hij is en hoe oud. Op het bord zag je de teller hoeveel mensen er zijn op de wereld. Daarna moesten we  tweetallen maken maar ik had een drietal met Marcello en Zenno. Wij kozen de egel. We moesten opzoeken hoe hij heet, waar hij woont, wat hij eet, en hoe hij wordt bedreigd. Na de pauze gingen we in hetzelfde groepje een soort van boodschappen doen. We moesten kiezen uit verschillende winkels en producten. Mijn groeje had de opdracht gehaald. De gastles was voorbij.

————————————————————————————————————————————————————

Vrijdagmiddag 25 november: Voorleeswedstrijd

Defne was de winnares van de voorrondes.van de voorleeswedstrijd.   Zij kreeg de meeste stemmen van de groep. Marcello en Pawel werden tweede en derde.

img_20161125_144006

Defne mocht onze groep vertegenwoordigen in de grote voorleesfinale. En ze deed het heel goed. We zijn trots op je Defne!

————————————————————————————————————————————————————

Donderdag 24 november  Voor het eerst……. kennismaking / lesjesochtend VMBO Maassluis.

img_20161124_120613

Donna:
Hoi en vandaag vertel ik jullie mijn verhaal van een ochtend op de Middelbare school. We hebben heel veel gedaan, dus laten we beginnen! Toen we op de fiets aankwamen gingen we de fietsenstalling in. Het was er echt heel groot!  Toen gingen we naar binnen en kregen een keycard . Ik was lichtgroen en op het kaartje dat er bij zat , stond ons lesrooster. Een lesrooster van 5 lessen ! Mijn broer zit ook op die school waar we waren. Echt super cool!

les 1= Techniek & ondernemen . Bij techniek gingen we een tol maken met een afvuurder. En daarna mocht je hem versieren.

les 2= Logistiek& ondernemen. We gingen leren hoe iets van de producent naar de consument ging.

les 3= LOB- mediatheek. Daar gingen we een poster over onze goede en slechte punten maken.

les 4= groen ondernemen. Mijn favorieten les ! Het was daar echt leuk. Je mocht daar een bloemstuk maken.

les 5=gezond ondernemen ( op het schoolplein)  Hier werden smoothies gemaakt.

Alle lessen waren super! LEUK!!!!!

————————————————————————————————————————————————————-

Bezoek aan de Sinterklaas-tentoonstelling

Op woensdag 23  november bezocht groep 8 de tentoonstelling Wie komt er alle jaren? met als thema Tussen bisschop en boeman in de Nieuwstraat 2 in Maassluis. Items die belicht werden waren1- De heilige Nicolaas, 2- Sint Nicolaas als huwelijksmakelaar, 3-Volksfeest in de ban, 4- Van bisschop tot boeman, 5-Sint Nikolaas en zijn knecht, 6-Wie komt er alle jaren?

Damian: De tentoonstelling reist naar de stad waar de zogenaamde echte Sinterklaas binnenkomt. Je leert er hoe het allemaal begon en hoe het op het feest van nu ging lijken. ook leer je hoe zwarte piet is ontstaan en waar speculaaspoppen voor stonden. Op het laatst moesten we bij de echte Sint de liedjes(rap)  die we zelf hadden bedacht zingen. In ieder geval een leuk uurtje.

Berat: Bij de in gang van het Sinthuis gaf een piet ons een pepernoot. We hebben geleerd dat St. Nikolaas een heilige bisschop was van een havenstadje in Turkije. eerst ging hij mensen helpen die in nood waren. Daarna kreeg hij er ook slaven bij. Het is 200 jaar geleden een kinderfeest geworden. Er waren allemaal speculaaspoppen  en koekjes en zo. op de tafel. Als je een speculaaspop aan een vrouw gaf was het een soort verkeringssleutel. Als de vrouw hem aannam had ze de verkering geaccepteerd. In de verder jaren ging Sinterklaas op een paard en zijn slaaf ook. Zoete kinderen kregen snoep en stoute kinderen  werden weggejaagd.

——————————————————————————————————————————————————–

Verhaal van Marcello uit groep 8 over de gastles ‘Kikker en de vreemdeling’:

Er waren drie mensen, 1 man en 2 vrouwen. Ze gingen op het bord vragen stellen over zichzelf en wij moesten raden. We kregen op het eind alle antwoorden. We gingen veel over racisme praten. En je had de vragen: ‘Hoe oud denk je dat ik ben? Waar kom ik vandaan? Op welk geslacht val ik?
En een paar kinderen mochten meedoen met het toneelstuk. Het ging vooral over buitensluiten, racisme, pesten. Het was een klein toneelstukje. Een getinte vrouw werd buitengesloten, uitgescholden over ‘dat ze stinkt’. Het was een voorbeeld. Ze gingen ook een boekje voorlezen wat ermee te maken had. De titel van het boek was ‘Kikker en de vreemdeling’. We moesten goed luisteren, want daarna moesten we een kleine samenvatting vertellen. We moesten ook vragen bedenken over het boekje, die we later aan de kleuters konden stellen. We moesten de volgende dag bij de kleuters dat boekje voorlezen en onze vragen aan hun stellen. We hebben veel geleerd en het was erg leuk.

———————————————————————————————————————————————————

Onze school heeft meegedaan  aan het Nationaal schoolontbijt.

img_20161111_085055  img_20161111_085044  img_20161111_0850311

Gezellig met elkaar ontbijten. Dat is pas een goede start. Je prestaties worden beter als je de dag start met een goed ontbijt.

———————————————————————————————————————————————————

In de week van Respect kreeg groep 8 bezoek van wethouder Evers. We hebben gesproken over de zwarte pietendiscussie.

img_20161110_100557

———————————————————————————————————————————————————-

Met als afsluiting van onze Kinderboekenweek een high tea met disco.

img_20161014_135412_resized_20161029_032723819

Alle ouders …… bedankt!

——————————————————————————————————————————————————

5t/m 16 oktoberKinderboekenweek 2016

met als thema dit jaar “Voor altijd jong!” Ja wie wil dat niet……Om onze opa’s en oma’s te verwennen maakte groep 8 cupcakes . Hieronder een kleine foto-impressie.

img_20161006_094927_resized_20161006_082830766 img_20161006_0939071

img_20161006_090848 Natuurlijk horen gekke gezichten er ook bij!

Salima, Merel , Bas en Macy nemen hun werk serieus.

img_20161006_0908291  En het gaat zonder knoeien.

 

img_20161006_094916_resized_20161006_0829083901 Dit gaat prima!

img_20161006_093854 Met hulp van juf Anna en juf Carmen kwam het goed voor elkaar!

img_20161006_0909021 Samen de mixer vasthouden gaat ook!

’s Middags werden er mooie doosjes gemaakt en versierd. Wat boffen die opa’s en oma’s toch met jullie.

Handvaardigheidsles uit de Methode Laat maar zien! Samen met groep 7

Architectuur.

img_20160916_132514 Als je samenwerkt wordt het gebouw groter!

img_20160916_1325281 Er wordt serieus gewerkt.

img_20160916_132551 Het eindresultaat mag er zijn!

Start schooljaar  2016-2017

We zijn het schooljaar 2016/2017 gestart. Spannend zo’n laatste schooljaar op de basisschool.

Iedereen heeft er na zo’n lange zomervakantie weer zin in.


We hebben inmiddels al een ouderavond achter de rug. Nu volgen de ouder-kind gesprekken,waar we heel benieuwd zijn hoe jullie  groep 8  ervaren.

Contact

De Westhoek
Dr. Jan Schoutenlaan 36
3145 SZ Maassluis

T. 010 - 591 48 70
E. westhoek@wijzer.nu