groepen
nieuws
agenda

Bezoek NS -machinisten

NS machinisten:

Op donderdag,middag 26 maart kregen we bezoek van de NS machinisten Eugene en Jeffrey. Ze bezorgden ons een leerzame en gezellige middag.

Enkele reactie van de leerlingen: Max, Irem, Irene en Enrique.

Max:  Ik vond het leuk wat ze uitlegden en het is inderdaad gevaarlijk! De spoorwegovergangen. En de filmpjes ,die ze lieten zien waren cool. En het is nog best moeilijk om treinmachinist te worden.

Irem:  Er kwamen twee mannen vertellen over de NS. Over conducteuren, treinen verdriet, schrikken en ongelukken. Ze vertelden over verschillende soorten treinen. Dat als er een rood knipperlicht brandt, je moet stoppen en niet toch even snel niet snel fietsen en denken dat haal ik wel! Ze vertelden ook over zwart rijden, dat ze gewoon aan je stropdas trokken en soms in je gezicht spugen.

Irene:  Ze hadden ook een filmpje  titel : Knalrood-, dat over een meisje ging dat haast had bij het oversteken. Ze werd daarbij door de trein geraakt. Ze had het wel overleefd.Ze vertelden ook over conducteurs die gewoon hun werk doen en dan worden mishandeld. Ik vind dat echt niet kunnen!!!!

Enrique:  Ze zeiden ook dat een trein maar 140 km  per uur gaat, want als je harder rijdt dan stopt de trein automatisch. En er is ook een rem in de trein voor als je bijvoorbeeld flauw valt dan stopt de trein binnen 1 minuut.Zelf vond ik het een hele leuke les en ik heb er veel van geleerd.  Ik vond het nogmaals een hele leuke middag.

 

 

Contact

De Westhoek
Dr. Jan Schoutenlaan 36
3145 SZ Maassluis

T. 010 - 591 48 70
E. westhoek@wijzer.nu