groepen
nieuws
agenda

Nieuws uit de groep

Thema: voeding

We zijn alweer een aantal weken bezig met het thema voeding. Er worden zoutdeegkoekjes gemaakt, menukaarten gestempeld, woordjes gelegd, restaurants gebouwd en er wordt gewinkeld. Kortom: genoeg te beleven en te leren!

Deze diashow vereist JavaScript.

Sinterklaas en kerstdiner.

Deze diashow vereist JavaScript.

Pietenfeest

Afgelopen woensdag (29 november) hebben de leerlingen weer mogen genieten van het jaarlijkse: “Pietenfeest”. In de groepen 1 t/m 4 stonden leuke spelletjes klaar. De kinderen uhhh pieten hebben genoten! Toen we terug in de klas kwamen, zagen we dat de rommelpieten van groep 3 de spelhoek hadden geplunderd. Ons winkeltje was helemaal leeggegeten. Ze hadden vast trek… En dat terwijl er haarlak op de pepernoten en kruidnoten zat.. ohoh.. Als ze maar niet ziek worden, net voor het grote Sinterklaasfeest…

Kortom: voor herhaling vatbaar! Dank lieve moeders voor de hulp.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Ontbijten op school

Het was gezellig en wat hebben de kinderen veel gegeten. Sommige leerlingen aten wel drie bruine boterhammen met kaas en appelstroop. Dankzij twee lieve ouders werd de klas na het ontbijt weer omgetoverd tot een klaslokaal. Nogmaals hartelijk dank voor de hulp!!!

Thema herfst

Dit thema is altijd populair bij de kinderen en de leerkrachten!!!

Kabouters, paddestoelen, uilen, uilenballen, wind, regen, regenbogen en waarom vallen de blaadjes van de bomen? We tekenen paddestoelen en kleuren ze mooi in met ecoline. We zijn kabouters in de spelboek. Met kleine blokjes bouwen we kabouterhuisjes en van klei boetseren we paddestoelen. We zingen “er zit een egel op een tegel in de tuin” en we maken van papier en wol een mooie egel. De lantaarns zijn bijna klaar en mogen eind van de week mee naar huis. Bijzonder dit schooljaar was, dat niemand een kastanje mee naar school heeft genomen. Zijn ze er überhaupt dit jaar wel???

 

 

Knutselen met plastic afval

Op maandag 6 november kwam Carolien van het kunstgebouw langs om ons te leren knutselen met plastic afval. De kids genoten en waren trots op hun fantasiedieren. De knutsels MOESTEN en ZOUDEN die dag mee naar huis. Hierbij een korte impressie:

Deze diashow vereist JavaScript.

Bezoek aan het politiebureau Maassluis

Woensdagochtend om 9.00 uur werden de kinderen en de ouders van groep 1/2 A hartelijk ontvangen door hoofdagent Bas. Hij had ons uitgenodigd om het politiebureau te  bezoeken om op deze manier de kinderen meer vertrouwd te maken met het werk van de politie en de politie-agenten zelf. Een aantal kinderen uit onze groep vonden het ook erg spannend!!!!!! Agent Bas en zijn vele collega’s lieten de kinderen op een humoristische en speelse wijze kennis maken met het politiebureau, de boevencellen, (gelukkig zat er niemand in) de kamer van de commandant, de uniformen, de auto, de motor (met zwaailicht en sirene), de scooter etc. etc. Er werd zelfs een vader in de handboeien geslagen.

In de briefingsruimte vierden we ook nog de verjaardag van Joy en genoten we van haar traktatie.

Bij het naar huis gaan hield agent Bas (toevallig vlak voor het bureau 🙂  ) een automobilist staande die achter het stuur zat met een telefoon aan zijn oor. De kinderen werden hulpagent en mochten bepalen of dat de man een bekeuring kreeg. Volmondig riepen de kinderen ja!!!! Zij mochten ook de hoogte van de boete bepalen. Die werd € 1000.  De automobilist beloofde de kinderen nooit meer te telefoneren tijdens het rijden. Hij moest van de kinderen ook zijn gordel aandoen.

De juffen waren erg blij met alle hulp van de ouders!!!!

Deze diashow vereist JavaScript.

Het sprookjesbal

Op dinsdag 10 oktober hebben we de kinderboekenweek feestelijk afgesloten met een waar sprookjesbal/boekenbal. Wat waren de kinderen mooi verkleed en wat was het een feest! Dansen, zingen en griezelen…

Deze diashow vereist JavaScript.

Zomaar wat leuke foto’s.

Deze diashow vereist JavaScript.

Appelmoes met suiker en kameel

Sneeuwwitje werd met een appel vergiftigd door de heks. Hoe kwam de heks aan deze mooie rode appel? In een winkel gekocht of uit een boom geplukt? Hoe groeien appels en welke kleuren en soorten appels zijn er? Hoe laat je een appel glimmen? Wat kun je van appels maken?

Vrijdagochtend stond in het teken van de appel. Met z’n allen hebben we appelmoes gemaakt en natuurlijk geproefd. Gelukkig deed de juf er geen kameel in maar kaneel! 🙂

Deze diashow vereist JavaScript.

Thema sprookjes

Draken, ridders, kabouters, prinsessen, de kinderen zijn er dol op!!!  Onze spelhoek is veranderd in een kasteel, met de daarbij behorende verkleedkleren. Zo huppelt er nu regelmatig een draak door de klas, gelukkig spuwt hij geen vuur.!!! In de bouwhoek worden de mooiste kastelen gebouwd en bij de kleine blokjes komen onze kleine architecten tot ontplooiing. Op het raam hangt een grote groene vuurspuwende draak, en door het gehele lokaal hangen er geknutselde heksen.  We stempelen woordjes bij afbeeldingen van ridders en prinsessen en verven een toren waarin Rapunzel woont.  De juf leest veel leuke sprookjes voor en daarbij worden door de kinderen de namen van de hoofdrolspelers wel eens verkeerd uitgesproken. Zo werd Repelsteeltje, Rimpelsteeltje genoemd.

Op vrijdagmiddag beleven de kinderen veel plezier tijdens het sprookjes “fijne motoriek” spelcircuit . Ze sjoelen, weven de lange haren van Rapunzel, stempelen, werpen pittenzakjes en oefenen in het schrijfschrift en tekenen de mooiste kastelen.

 

Deze diashow vereist JavaScript.

De eerste schoolweek.

Een nieuw schooljaar, een ander lokaal en nieuwe juffen.

Het is even wennen, maar ook wel weer erg leuk om samen nieuwe dingen te ontdekken.

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

 

 

Bewaren

Contact

De Westhoek
Dr. Jan Schoutenlaan 36
3145 SZ Maassluis

T. 010 - 591 48 70
E. westhoek@wijzer.nu