groepen
nieuws
agenda

Nieuws uit de groep

Op deze pagina laten wij zien wat we allemaal beleven in groep 4A. Nieuwe foto’s en verhalen verschijnen altijd boven aan de pagina. Veel plezier met het lezen van onze verhalen en het kijken naar onze foto’s.

Het voorjaarsfeest

De laatste dag voor de voorjaarsvakantie stond in het teken van carnaval. Na een polonaise in de klas volgde een polonaise door de school waarbij we iedereen konden bewonderen om de mooie en vaak ook grappige kostuums of om het heel goed polonaise kunnen lopen. In de klas werd de rest van de middag druk getekend, gedanst en gezongen. Let ook even op de prachtige slinger die we zelf gemaakt hebben. Iedereen kreeg na afloop het eigen stukje mee naar huis.

Omdat de jury echt geen keuze kon maken wie in onze klas het meest voor de titel prins of prinses Carnaval in aanmerking kwam, werd een naam getrokken. Rubin was de gelukkige winnaar en de hele klas vierde dit mee!

 

Het Sinterklaasfeest

pietenfeest
Op woensdagochtend 29 november was het weer zover. Het Pietenfeest van de groepen 1 t/m 4. Wat hebben de kinderen genoten. Ze vonden alle spelletjes leuk, maar het leukste was de stoelendans. Hulpmoeders heel erg bedankt voor jullie hulp! Zonder jullie kunnen we dit feest niet organiseren.

Nationaal Schoolontbijt       

Afbeeldingsresultaat voor nationaal schoolontbijt

Op vrijdagochtend 10 november hebben we genoten van een gezond, gezellig en ook lekker Schoolontbijt. Brood, bolletjes, krentenbollen, crackers, thee, melk, fruit, kaas, smeerkaas, twee soorten stroop, jam. Heerlijk allemaal en de cruesli was volgens veel kinderen (en de juf) lekkerder dan chips!

Natuurpad

De vrijdag voor de herfstvakantie zijn we samen met groep 4b ‘s middags met onze stagiaires heerlijk naar buiten geweest voor een hele leuke les die zij voor ons gemaakt hebben: Het Natuurpad.

Kinderboekenbal

>Loes Riphagen

Donderdag 21 september kregen wij bezoek van illustratrice Loes Riphagen. Als voorbereiding op haar bezoek kregen wij 20 boeken van de bibliotheek om te bekijken. Wij moesten met name op de illustraties letten. Wij moesten een kijkwijzer invullen met een aantal vragen. Vragen zoals: Hoe heet het boek dat je gaat bekijken?, Vind je de illustraties mooi?, Hoe zouden de illustraties gemaakt zijn? Welk boek van de bibliotheek vind jij het mooist geïllustreerd?

Hieronder volgen foto’s van het bezoek van Loes Riphagen. We hebben haar nieuwste boek bekeken en mochten daarna aan de slag om zelf illustraties van dieren te maken.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Rembrandt
De afgelopen weken hebben wij heel veel over Rembrandt geleerd. De kinderen waren super geïnteresseerd en brachten allemaal leuke spullen mee van thuis. Dinsdag kwam er als klap op de vuurpijl een schilder uit de tijd van Rembrandt op bezoek namelijk Philip van den Ijssel. Ze wilden allemaal met hem op de foto en hij moest heel wat handtekeningen uitdelen.

Contact

De Westhoek
Dr. Jan Schoutenlaan 36
3145 SZ Maassluis

T. 010 - 591 48 70
E. westhoek@wijzer.nu