groepen
nieuws
agenda

Maandarchief

Kinderdagverblijf

Contactpersoon Kinderopvang: Kim Bruinsma

U kunt met vragen of opmerkingen mbt het kinderdagverblijf altijd bij Kim terecht.

Dagindeling

Om 7:30 gaan de deuren open van de opvang (bso en kdv)en worden de kinderen gebracht door hun papa of mama. De ouders geven tijdens de korte overdracht informatie aan de leidsters hoe het met hun kind gaat en of er nog bijzonderheden zijn.  Na het geven van een dikke knuffel gaan de ouders weg. De ouders worden vaak ook nog uitgezwaaid. De kinderen kunnen, mits er is gebeld, tot 09:30 uur gebracht worden.Dan gaat de dag echt beginnen….

We gaan aan tafel zitten voor wat fruit en drinken en doen daarna een activiteit aan tafel zoals een boekje voorlezen, liedjes zingen, speelgoed wegtoveren of er wordt over het thema gepraat waar op dat moment aan gewerkt wordt. Een heel gezellig moment zo met zijn allen bij elkaar.

Na het fruit worden de kinderen verschoond of toiletbezoek. Altijd extra spannend voor de kinderen die bezig zijn met zindelijkheidstraining. Want als er een grote plas in de wc ligt verdienen zij een sticker, als iedereen weer schoon en klaar is gaan de kinderen eerst even lekker spelen voordat de volgende activiteit gaat beginnen. Deze activiteit kan zijn:  buiten spelen, plakken, verven, dansen, een spelletje doen etc.….

Om 11:30 uur is het tijd voor de boterham, dan is er hard gewerkt en gespeeld en heeft iedereen wel trek gekregen. De meeste kinderen eten twee boterhammen, maar er zijn er ook een aantal bij die er zelfs wel drie lusten. Een crackertje of beschuitje gaat er bij de meesten ook nog wel in. Als de buikjes vol zitten drinken we nog een lekker bekertje melk en daarna poetsen we alle toetjes weer schoon met een washand. De grote kinderen die naar bed gaan kleden zichzelf uit, de anderen worden geholpen door de leidsters. Ook wordt iedereen weer verschoond.

Om 12:30 uur is het … bedtijd!

De kinderen die opblijven, gaan lekker spelen en drinken nog een beker sap tussendoor. De leidsters gaan nu om de beurt met pauze. Tegen 14:30 uur zijn vaak de meeste kinderen weer wakker. Als iedereen verschoond en aangekleed is,  gaan we met z`n allen aan tafel. Vervolgens drinken we een beker sap en eten we een kaakje. Vaak lezen we dan nog een boekje of zingen we liedjes. Daarna gaan we weer spelen of doen een activiteit. Bij goed weer gaan we ook lekker naar buiten. Om 16:00 uur worden ook alle kinderen weer verschoond.

Rond 17:00 uur / 17:30 uur hebben we weer een tafel moment, dan wordt er weer wat gedronken en een soepstengel gegeten. De meesten worden dan alweer opgehaald. 18:00 uur sluit het kinderdagverblijf  en zijn alle kindjes weer lekker thuis!

 

Laatste nieuws

Contact

De Westhoek
Dr. Jan Schoutenlaan 36
3145 SZ Maassluis

T. 010 - 591 48 70
E. westhoek@wijzer.nu