groepen
nieuws
agenda

Kinderboekenweek 2017

Ook het team was Gruwelijk Eng!

Onder de titel ‘Gruwelijk Eng’ is afgelopen woensdag ook op OKC de Westhoek weer de landelijke kinderboekenweek geopend. Natuurlijk hebben wij daar afgelopen maandag al een voorproefje op genomen door onze eigen Kinderboekenmarkt in huis te halen. Vele kinderen hebben hier weer genoeg leesvoer voor de komende tijd aangeschaft.

Als leerkrachten vinden wij het erg belangrijk om genoeg tijd aan leesonderwijs te besteden. Lezen is een voorwaarde voor veel andere vakken, van wereldoriëntatie tot rekenen en van Engels tot wetenschap en technologie. Overal zijn zaken te vinden die een directe link hebben naar goed kunnen lezen. Daarom hebben wij ook een goed gevulde bibliotheek in school en lezen wij (naast zelf lezen) ook met andere kinderen. Natuurlijk kunt u hier thuis ook een mooie bijdrage aan leveren door elk kind elke dag in aanraking te laten komen met leesboeken. Van voorlezen voor de kleinsten tot laten voorlezen van de oudere kinderen. Lezen is een feest!

De opening afgelopen woensdag stond dus, zoals hierboven verteld, in het teken van Gruwelijk Enge boeken. Ook werd een gruwelijk goede kinderraad geïnstalleerd, waar gekozen afgevaardigden in plaatsnemen, om ook namens de leerlingen van de Westhoek een deelname hebben om de school te verbeteren. De komende anderhalve week zullen er gruwelijk enge activiteiten in de school georganiseerd worden. Groep 5 en 6 opende deze week met een gruwelijk enge dans, groep 7 heeft al een les toverdranken gehad van een strenge Professor Sneep en bij de kleuters worden ook de enge figuren in sprookjes belicht.

Verder staat er nog een Griezelig eng boekenbal a.s. dinsdag 10 oktober gepland, waarbij alle leerlingen Gruwelijk eng verkleed naar school mogen komen. In de wandelgangen en kerkers van OKC de Westhoek gaan geruchten dat de groepen 5 en 6 nog een hele enge verrassing in petto hebben.. Spannend!

Hieronder de eerste foto’s van deze Gruwelijk Enge week.

Deze diashow vereist JavaScript.

Contact

De Westhoek
Dr. Jan Schoutenlaan 36
3145 SZ Maassluis

T. 010 - 591 48 70
E. westhoek@wijzer.nu