groepen
nieuws
agenda

Maandarchief

De moestuin

MOESTUINNIEUWS WEEK 4

Het was vandaag feest in de tuin! Er waren diverse boerderijdieren en de tuin was vrolijk versierd. Een dj zorgde voor vrolijke muziek.

De kinderen hebben vandaag alleen hun tuintje bijgehouden en geen nieuwe groentes gezet. De radijs komt al goed op.

 moestuinnieuws week 2

Donderdag hebben de kinderen hard gewerkt. Nadat het onkruid verwijderd was en ze een gedeelte van de goudsbloemen verwijderd hadden, kon begonnen worden met het zaaien van de radijs. In de kas hebben ze andijvie en ruccola gepoot. Ook heeft iedere leerling een cherrytomatenplantje in de grond gezet.

We zijn begonnen met de wedstrijd: “Wie kweekt de grootste zonnebloem”.

De potjes staan voorlopig in de kas om de zaden te laten ontkiemen. Wanneer de plantjes groot genoeg zijn worden de zonnebloemen in hun tuintje gepoot. De kinderen vinden het nu al super spannend!!

moestuinnieuws week 1

 

Openbaar Kind Centrum De Westhoek maakt  “moes” van de tuin. Elke donderdagmiddag van 15.00 uur tot 16.30 uur komen tien leerlingen uit groep 5 en 6 hun moestuintje onderhouden. Voor een aantal kinderen is dit hun eerste ervaring met tuinieren en in het bijzonder met het kweken van groenten. Het bezig zijn met de plantjes stimuleert hen om meer groenten en fruit te eten. Daarnaast is het wetenschappelijk aangetoond dat kinderen die zelf voedsel verbouwen, gezonder gaan eten! De kinderen krijgen tijdens het schooltuinproject informatie over de natuur en het proces van zaadje tot het kopen van producten in de winkel. Het is naast leuk bovenal leerzaam voor de opgroeiende kinderen. Dat groenten in een bed groeien en dat daarmee niet een bed om in te slapen wordt bedoeld, is al bijzonder leuk.

Nadat we vandaag een glaasje limonade gedronken hebben  in De Brasserie, vertrekken we naar de tuintjes. De kinderen mogen zelf een tuintje uitkiezen.

We starten met het poten van uitjes en het neerleggen van 2 wortelzaadlinten. De wortelzaadjes zijn voor ons al in een papieren lint geperst. Daarna hebben we nog even tijd voor het wieden van onkruid. De tijd vliegt voorbij!

Alle kinderen hebben een schrift gekregen waar ze zelf in noteren wat ze gepoot hebben en waar de groentes in hun tuintje staan.

Volgende week gaan we radijs en spinazie zaaien.

Dan starten we ook met de wedstrijd: “wie kweekt de grootste zonnebloem”!!!!!

 

 

 

Laatste nieuws

Contact

De Westhoek
Dr. Jan Schoutenlaan 36
3145 SZ Maassluis

T. 010 - 591 48 70
E. westhoek@wijzer.nu