groepen
nieuws
agenda

Maandarchief

Gezonde School

 

gezondeschool

 

De Westhoek is een gecertificeerde Gezonde

Wij vinden aandacht voor bewegen, gezonde voeding en omgaan met elkaar bijzonder belangrijk .

Deze drie speerpunten zijn verweven in ons onderwijsaanbod.

Al onze leerlingen krijgen les van  vakdocenten gymnastiek en een docent dansante vorming. De Westhoek doet ook mee aan het B-fit programma waardoor er pauze sportactiviteiten en naschoolse sportactiviteiten worden aangeboden. Tevens is er een mogelijkheid om in het gebouw aansluitend aan de schooltijden judoles te krijgen.

Natuurlijk doet de Westhoek ook mee met allerlei sporttoernooien binnen de gemeente.

Verder is het mogelijk om deel te nemen aan naschoolse kookactiviteiten. Onze kookclub ‘Little Chef’ is daar een mooi voorbeeld van.

Er zijn prima afspraken gemaakt over de wijze waarop we omgaan met elkaar. Iedere maandag start iedere groep met een les uit de methode SOEMO. Daarbij komen allerlei onderwerpen aan bod.

Natuurlijk hanteren wij een pestprotocol en werken wij met het KIVA programma . Het pestprotocol is na te lezen onder het tabblad ouderportaal

Wat is ons voedingsbeleid?
Gezonde voeding draagt bij aan een goede ontwikkeling van kinderen. Daarom willen wij voor ieder kind gezond eten en drinken makkelijk maken op school. En daarvoor hebben we de hulp van de ouders en verzorgers nodig! Dat betekent onder andere dat wij vragen:

  • een gezonde pauzehap mee te geven. Lekkere pauzehappen vinden wij bijvoorbeeld groente, fruit en een volkoren boterham.
  • gezond eten voor tijdens de overblijf in de broodtrommel te doen. Geschikt vinden wij bijvoorbeeld volkorenbrood met beleg dat niet te veel verzadigd vet of zout bevat, zoals 30+ kaas, zuivelspread en notenpasta of pindakaas zonder toegevoegd suiker en zout.
  • alleen water, thee of halfvolle melk mee te geven. Pakjes en flesjes frisdranken en vruchtensappen bevatten namelijk erg veel suiker.
  • traktaties klein en niet te calorierijk te maken. Niet-eetbare traktaties vinden we een leuk alternatief.

Het beleid geldt natuurlijk niet alleen voor je kind, maar ook voor de leerkrachten. Bekijk ons volledige voedingsbeleid.

.schoolvoedingsbeleid-okc-de-westhoek

Laatste nieuws

Contact

De Westhoek
Dr. Jan Schoutenlaan 36
3145 SZ Maassluis

T. 010 - 591 48 70
E. westhoek@wijzer.nu