groepen
nieuws
agenda

Foto’s Koningsspelen 2018

De foto’s van de Koningsspelen staan online! U kunt hier terecht om ze te bekijken.

Schoolkamp groep 7

De komende week gaat groep 7 op schoolkamp. Een week die iedereen nog lang zal onthouden.

Als OKC de Westhoek kiezen wij ervoor om dit schoolkamp aan het begin van groep 7 te laten plaatsvinden. Zo’n kampweek zorgt voor sterke contacten en verbetering van vriendschappen. Na het schoolkamp kan je hier nog zeker anderhalf jaar plezier en profijt door hebben.

Een schoolkamp organiseren is veel werk. De meesters en juffen zijn hier al weken mee bezig en ook de kinderen in de groep hebben hier voorbereidende werkzaamheden aan. Ook kinderen van andere klassen merken dit. Zo zullen er klassen samengevoegd of opgesplitst worden, doordat hun juf of meester bijvoorbeeld mee op kamp is. Over een aantal jaar zullen zij op kamp gaan en hier profijt aan hebben.

Dit jaar hebben de kinderen van groep 7 een belangrijke taak; zij moeten het verscheurde koninkrijk Oostvoornia weer bijeenbrengen en hiervoor veel en lastige opdrachten weten te vervullen. Dit allemaal om de noodkreet van Draak Dinandan, Zeemeermin Alana, Elfenkoningin Eriënne, Magiër Mordred, Ridder Reginald en Koning Leonard de eerste en Koningin Amaryllis te beantwoorden.

a.s. maandag 23/10 zullen wij om 09.15 uur vertrekken. Komt u ons ook uitzwaaien?

Wilt u weten wat er allemaal gedaan wordt op dit schoolkamp? Kijk dan de komende week dagelijks bij de schoolkamp-pagina van groep 7!

Nieuwe foto`s groep 1/2b

Nieuws uit de groep

Kinderboekenweek 2017

Gruwelijk Eng!

Onder de titel ‘Gruwelijk Eng’ is afgelopen woensdag ook op OKC de Westhoek weer de landelijke kinderboekenweek geopend. Natuurlijk hebben wij daar afgelopen maandag al een voorproefje op genomen door onze eigen Kinderboekenmarkt in huis te halen. Vele kinderen hebben hier weer genoeg leesvoer voor de komende tijd aangeschaft.

Als leerkrachten vinden wij het erg belangrijk om genoeg tijd aan leesonderwijs te besteden. Lezen is een voorwaarde voor veel andere vakken, van wereldoriëntatie tot rekenen en van Engels tot wetenschap en technologie. Overal zijn zaken te vinden die een directe link hebben naar goed kunnen lezen. Daarom hebben wij ook een goed gevulde bibliotheek in school en lezen wij (naast zelf lezen) ook met andere kinderen. Natuurlijk kunt u hier thuis ook een mooie bijdrage aan leveren door elk kind elke dag in aanraking te laten komen met leesboeken. Van voorlezen voor de kleinsten tot laten voorlezen van de oudere kinderen. Lezen is een feest!

De opening afgelopen woensdag stond dus, zoals hierboven verteld, in het teken van Gruwelijk Enge boeken. Ook werd een gruwelijk goede kinderraad geïnstalleerd, waar gekozen afgevaardigden in plaatsnemen, om ook namens de leerlingen van de Westhoek een deelname hebben om de school te verbeteren. De komende anderhalve week zullen er gruwelijk enge activiteiten in de school georganiseerd worden. Groep 5 en 6 opende deze week met een gruwelijk enge dans, groep 7 heeft al een les toverdranken gehad van een strenge Professor Sneep en bij de kleuters worden ook de enge figuren in sprookjes belicht.

Verder staat er nog een Griezelig eng boekenbal a.s. dinsdag 10 oktober gepland, waarbij alle leerlingen Gruwelijk eng verkleed naar school mogen komen. In de wandelgangen en kerkers van OKC de Westhoek gaan geruchten dat de groepen 5 en 6 nog een hele enge verrassing in petto hebben.. Spannend!

Hieronder de eerste foto’s van deze Gruwelijk Enge week.

De opening van groep 5 en 6

Onze nieuwe kinderraad

Ook het team was Gruwelijk Eng!

Koningsspelen 2017

Vandaag was het zo ver: de Koningsspelen 2017! We hebben een geweldige, sportieve dag van gemaakt.

Na de sportprestatie werd bekend gemaakt dat er in totaal meer dan €3400 is opgehaald door de leerlingen. De helft van dit geld komt ten goede aan KNGF Geleidehonden, de andere helft komt ten goede aan ons buitenspeelgoed. Het is mooi om te zien dat onze leerlingen zo gemotiveerd zijn om iets te kunnen bijdragen aan een goed doel.

Groepen 1 en 2

Deze diashow vereist JavaScript.

Deze diashow vereist JavaScript.

Foto’s uit de bovenbouw

Deze diashow vereist JavaScript.

Deze diashow vereist JavaScript.

Deze diashow vereist JavaScript.

De peuterspeelzaal

 

Deze diashow vereist JavaScript.

Paasfeest 2017

Pannenkoekendag 2017

Sinterklaas 2016

This gallery contains 221 photos.

Deze diashow vereist JavaScript.

Sinterklaastijd in 1b

https://www.dewesthoek.nl/groepen/groep-1b/nieuws-uit-de-groep/

Koningspelen 2016

Deze diashow vereist JavaScript.

Contact

De Westhoek
Dr. Jan Schoutenlaan 36
3145 SZ Maassluis

T. 010 - 591 48 70
E. westhoek@wijzer.nu