groepen
nieuws
agenda

Schoolkamp dag 1

En zo was dan het moment aangebroken om met beide groepen 7 op schoolkamp te gaan. De afgelopen weken is hier naar uitgekeken en de spanning liep steeds verder op, met als hoogtepunt vanmorgen vlak voor het vertrek.

De hele school was uitgelopen, maar ook vaders, moeders, opa’s, oma’s en vele anderen kwamen ons uitzwaaien. En dan ook nog eens in het oranje! Koningsdag viel opeens aan het begin van oktober!

De heenweg is goed gegaan. Het pontje was een mooie onderbreking en vervolgens zijn we via Rozenburg, 2 grote bruggen van de A15 (en dat is nog best een uitdaging) langs het Brielse meer gereden. Bij aankomst bij het kamphuis was het eerste onderdeel ontdekken wat er allemaal te vinden is. Dus het bos bezoeken, de klimboom uittesten en de slaapkamers inspecteren. Gelukkig ligt iedereen op een gezellige kamer. Hier zijn ondertussen al de eerste versieringen in aangebracht.

Het was dus Koningsdag en om hiermee te beginnen gingen we eerst een gezamenlijk spel spelen. Lekker rennen bij het Zweeds Renspel. Hiermee werd het terrein nogmaals van top tot teen onderzocht. Daarna stonden er echte Oud-Hollandse Koningsdag Spelletjes op het programma. Zaklopen, spijkerbroekhangen, appelhappen, sjoelen en nog veel meer.

Na even lekker zelf te hebben gespeeld is het etenstijd, heerlijk! We eten elke avond zelfs 3 gangen! Daarna corvee en schrijven in ons logboek. Hierdoor kunnen we later teruglezen wat we allemaal beleefd hebben.

Straks gaan juf Joke en juf Andrea naar huis en gaat juf Carmen meester Maarten ophalen. Zou hij het redden voor de laatste pont of staat er vandaag stiekem nog een feestdag op het programma.. Lees morgen verder!

Koninklijke roeten, Meester Michael

Contact

De Westhoek
Dr. Jan Schoutenlaan 36
3145 SZ Maassluis

T. 010 - 591 48 70
E. westhoek@wijzer.nu