groepen
nieuws
agenda

Schoolkamp dag 4

Oké, we zouden een avondspel in het bos gaan doen en omdat we van kerst naar dierendag waren veranderd, moesten we dieren gaan zoeken tijdens het Grote Dieren Geluiden Spel. De wolf hoorden we al snel, de leeuw ook, maar hoe vind je een kleine kikker en was die uil echt? Ook moest er een snoek zitten, maar die hoort toch in het water en welk geluid maakt die eigenlijk?

Aha! Allemaal meesters en juffen in het bos! Wat doen die hier nou? Speciaal voor het schoolkamp zijn er allemaal juffen en meesters naar het bos gekomen om met ons een spel te spelen! Gaaf zeg!

Daarna was het tijd voor een kampvuur, lekker nakletsen. Toen ging juf Nanja naar huis, daaaaag juf!

De volgende ochtend, was juf Els gelukkig weer bij ons en we wisten natuurlijk al wat het thema was. Dat dachten we tenminste! Omdat Imany jarig was hadden we een prachtige reden om ook nog het feest ‘verjaardag’ te vieren! En wat was haar cadeau? Een Stormbaan voor de deur! Dat had de kleutergymmeester Mark voor ons geregeld! Ook gingen we lekker beestjes zoeken in de sloot, lekker vies worden!

De middag zou ons naar Brielle brengen. Vorige week hebben we geleerd over Willem van Oranje en de bevrijding van Den Briel, zoals Brielle vroeger heette. Nu beleefden we de geschiedenis zelf, met een echte fotospeurtocht door het dorpje en over de verdedigingswallen. We hebben zelfs een echte Ravelijn gezien (en op gestaan).

De laatste avond eten we altijd ‘Kampspruiten’ en smullen dat ze deden! Nu is iedereen zich aan het klaarmaken voor de Bonte Avond en daarna disco! De hele zaal hangt vol oranje vlaggetjes, sinterklaas spullen, halloween spoken, een kerstboom, dierendagmaskers, gekleurde vlaggetjes, lampjes en disco spullen; een perfecte aankleding voor een knotsgekke laatste avond!

Alaaf! Alaaf! Alaaf!

Meester Maarten, juf Carmen, juf Nanja en meester Michael

Contact

De Westhoek
Dr. Jan Schoutenlaan 36
3145 SZ Maassluis

T. 010 - 591 48 70
E. westhoek@wijzer.nu